Mesclat

Aquest bloc neix amb la vocació de parlar de tot una mica, d'ésser el quadern de notes de tot el que me bull al cap ........

En reconeixement de na Margarita Najera.

isalamanca | 12 Juliol, 2007 06:44

Avui, han publicat una carta meva al diari de Mallorca. Va en reconeixement d'una gran política, que com tothom ha tengut errades greus i coses no encertades. Crec que el seu balanç global va ésser positiu pels ciutadans del municipi de Calvià, encara que hagués pogut protegir més el municipi.

L'altre dia en sentir-ho per la radio, me vaig posar molt contenta: na Margarita Najera entrava en el Govern d'en Francesc Antich com a consellera, i més tard vaig sabre que també com a Portaveu de l'executiu.

A na Margarita la vaig conèixer en el meu temps de becària a l'ajuntament de Calvià, quatre estius molt intensos a l'ajuntament, a diverses empreses i també a l'estranger. Un temps molt feliç que me va permetre formar-me i créixer com a persona; i que sense ella, i la gent de joventut, no hagués pogut dur mai a terme. Mai oblidaré quan me va ajudar a convèncer al meus pares per a que me deixessin partir a França amb el suport de l'ajuntament, ni quan me convidaren a participar en una sessió d'obertura de les beques d'estius, ni tantes altres coses.

A na Margarita la record, allà incidint en que els joves ens havíem de formar, que havíem d'estudiar i preparar-m'hos molt, abans de començar a treballar. Sempre amb empenta, sempre de bon humor i molt conscient de les problemàtiques del municipi. Per això se que serà una molt bona consellera de Treball i Formació, per la seva força interior i conviccions demostrades al front de l'ajuntament.

Encara que no compartim plenament les idees polítiques, sempre ha estat un dels models femenins de la meva vida. Volia aprofitar aquestes línies per donar-li les gràcies per tot el que va fer per Calvià i també l'enhorabona per aquesta nova etapa política. Margarita, t'ho mereixes!

Comentaris

Najera...

BGM | 12/07/2007, 08:56

Hola Wapa!!!!Enhorabona,Jo També estic amb això dels blocs...i he vist el teu!!Estic molt d'acord amb el que dius. Crec que el seu càrreg de consellera es fruit de la seva tasca...i esperem que estigui a l'altura de les circunstàncies durant la legislatura que ens queda. Un petonàs!

Nájera hauria de parlar en català

Nájera hauria de parlar en català | 12/07/2007, 09:39

Diari de Balears: Llengua i país

Ahir un company em comentava que en temes lingüístics el nou Govern de les Illes Balears no parteix del mateix punt que fa quatre anys. Fa quatre anys hi havia un solar buit, em deia, ara hi ha runes i sobre runes és més complicada la reconstrucció. Efectivament aquest país necessita una política lingüística decidida i ferma, però no ens enganyem, el problema és molt més complex. La política lingüística no pot ser fruit de l’acció, per molt bona que sigui, d’una direcció general; la política lingüística reexida és fruit de l’actitud de tot un govern que se la creu, que l’admet, i que la posa en pràctica.
La cosa, ara per ara, no ha començat gaire bé. Sembla que alguns no recorden que des de fa desset anys existeix un decret, conegut com a decret 100, que obliga a tots els càrrecs públics a parlar en català quan actuïn com a tals.
Esperem que així ho faci la nova portaveu del Govern, Margarita Nájera, una persona que pot gestionar molt bé i que té capacitat de ser la portaveu —tot complint el decret que la obliga— del Govern.
El govern del Partit Popular tenia com a persona dedicada a la immigració Encarnación Pastor; l’actual tendrà Manolo Cámara. Esperem també que Cámara —tot complint el decret 100— faci veure als immigrants que és necessari integrar-se socialment, econòmicament i lingüísticament. Manolo Cámara té una capacitat més que sobrada per fer-ho.
En qualsevol cas, no seria lògic que si als funcionaris se’ls exigeix un nivell de coneixement de la llengua del país, els polítics també l’haguessin de tenir?
Són dues mostres que podrien anar seguides de les primeres declaracions del Conseller Albert Moragues, de la batlessa Calvo, etc. Si ells no són exemple, no compleixen la normativa i no parlen en català a les seves intervencions als mitjans difícilment la llengua avançarà. I no avançar significa retrocedir.

Pere Muñoz, exdirigent del PSM
Diari de Balears (11-VII-07)

Na Margarita Nájera

Baltasar Ferragut | 08/05/2008, 10:40

Baltasar Ferragut Capllonch | 07/05/2008, 10:26
Pues jo que vols que te digui;
trob que na Nájera dóna un toc de prestigi a ses istutusions de Baleares cuant xerra amb so castellà - fa tan fi - almenos ella pronunsia be ses lletres no com ets altres que pareix que premen - vease antich per exemple - i ara cuant fan ses declarasions des cas devoremà tambe fa molt guapo xerrà devant ets jutges en so castella perquels entenguin. Idò jo trop que fa més guapo.
ALA EL MADRIT! chin tan chin tan chin tan chin

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb